Zamieszczone przez r2r
Turbo Decoder - trzeba mieć się na baczności!
Zwiń
X
-
Turbo Decoder - trzeba mieć się na baczności!
Drodzy forumowicze,
niestety coraz łatwiej stracić swoje ukochane autko. Jakiś chory producent stworzył wytrych, który otwiera samochody:
'Turbo Decoder, wedle producenta, daje sobie radę z:
Fiat/Lancia na zamkach model HU 83
Land rover i Rover oraz Peugeot i Citroen na zamku HU 92
Wszystkie BMW (E60/ E61 /E63 /E64/ E65/ E70/ E71/ E87/ E90/ E91/ E92/ E93) do 2013 roku.
VW, Skoda i Seat na zamku model HU 66
Audi Q7 (do 2007) oraz Audi A4 (2001-2005)'
Co gorsza produkt ten posiada oficjalnego dystrybutora, który działa na terenie Polski...
Jeśli złodziejaszek nie odpali auta, to może pozbawić Nas paru gadżetów
Trzeba chyba zakleić zamki jakimś super glue :roll:
podsyłam ku przestrodze, bo pewnie nie każdy ma świadomość tego co się dzieje na bieżąco!
-
-
Zamieszczone przez interaggTrzeba chyba zakleić zamki jakimś super glue :roll:
a tak na serio to chyba nie jest żadna rewolucja na "rynku" złodziejskim, i tak mają swoje patenty, każde auto jest do wzięcia i tyle w temacie
Komentarz
-
-
mrfazi dobrze prawi. IMHO dla złodzieja zamek to żaden problem. Wystarczy solidny łamak i zamek puści nim wyciągniesz ten dekoder z kieszeni. Koszt nowych wkładek przy całym samochodzie to pikuś i wątpię by ktoś chciał się bawić w takie delikatne otwieranie gdy liczy się czas.
Jak się do mojej skody włamywali to zamek sforsowali bez żadnych problemów i dodatkowych zniszczeń. Do wymiany miałem tylko wkładki.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoProblem w tym, żeby uniemożliwić uruchomienie i odjazd
Czy może blokada skrzyni biegów spełniła by swoje zadanie ? widziałem u kolegi takie w aucie to teraz montują ten bolec blokujący, że nie wyciąga się całego, tylko po odblokowaniu wyskakuje ca 2-3 cm i pozostaje w otworze. Ja miałem w starym aucie bolec, który trzeba było za każdym razem wyciągać w całości.
Polecam poczytać komentarze pod w/w artyk., bo ludzie piszą ciekawe rzeczy na temat uruchamiania auta z alarmami fabrycznymi i immobilizerami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sonicMasz na myśli jakieś dodatkowe zabezpieczenia oprócz np. firmowego alarmu i immobilizera, które to posiadaja chyba wszyscy ?
Zamieszczone przez sonicCzy może blokada skrzyni biegów spełniła by swoje zadanie ? widziałem u kolegi takie w aucie to teraz montują ten bolec blokujący, że nie wyciąga się całego, tylko po odblokowaniu wyskakuje ca 2-3 cm i pozostaje w otworze
Wg. mnie nie ma zabezpieczeń nie do przejścia. Najlepiej mieć 2 - 3 (w miarę wygodne w użyciu, aby wejście i wyjście dla właściciela nie było torem przeszkód) - jedyny cel, to opóźnienie uruchomienia pojazdu. Dla złodzieja najcenniejszy jest czas. Im dłużej musi grzebać, tym szybciej rezygnuje.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
sonic, jeśli posiadasz fabryczny alarm to tak jak byś go nie miał. Znajomy mojego znajomego jest adwokatem i miał okazję reprezentować zlodzieja z grupy vag. I to co się dowiedzial to nie ma auta którego się nie da ukraść. Jedyną rzecz która MOŻE spowodować odpuszczenie auta to dodatkowy guzik odcinajacy zapłon + mega głośna syrena.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 2.0-16v Michałdodatkowy guzik odcinajacy zapłon->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 2.0-16v Michałsonic, jeśli posiadasz fabryczny alarm to tak jak byś go nie miał...
PS Skutki kradzieży może zniwelować AC albo tylko ubezpieczenie od kradzieży ;-)Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
znajomy miał w nowej cytrynie taki guzik odcinający zapłon i jak skur.iele nie mogli odpalić zrobili taki kipisz w środku i na blacharce po złości, ze furak i tak został zaliczony jako szkoda całkowita :evil:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wallyznajomy miał w nowej cytrynie taki guzik odcinający zapłon i jak skur.iele nie mogli odpalić zrobili taki kipisz w środku i na blacharce po złości, ze furak i tak został zaliczony jako szkoda całkowita :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707IMHO dla złodzieja zamek to żaden problem. Wystarczy solidny łamak i zamek puści nim wyciągniesz ten dekoder z kieszeni. Koszt nowych wkładek przy całym samochodzie to pikuś i wątpię by ktoś chciał się bawić w takie delikatne otwieranie gdy liczy się czas.
Jak się do mojej skody włamywali to zamek sforsowali bez żadnych problemów i dodatkowych zniszczeń. Do wymiany miałem tylko wkładki.
pzdr
Komentarz
-
-
sonic,
guzik lepszu od blokady.
blokada, auto alarm jest powtarzalna.
Guzik jest niepowtarzalny.
inna sprawa - kumpel pracował w serwisie forda i często ludzie pozostawiali mu fure a nie powiedzieli o przycisku. myślicie ze nie uruchomił? uruchomił, te guziki też się w końcu powtarzają, niue ma nieskonczonej ilosci miejsc do schowania.
odpięcie , skrosowanie złącza OBD też jest IMHO skuteczneech...
TomikT
Komentarz
-
Komentarz